Hvad er nyt og gavnligt om gurkemeje

På trods af brugen i madlavning i flere tusinde år fortsætter gurkemeje med at overraske forskere med hensyn til de mange sundhedsmæssige fordele. Medens en gang fokuseret på antiinflammatoriske fordele, nedsat cancerrisiko og støtte til afgiftning, omfatter undersøgelser af gurkemejeindtag nu sit potentiale til forbedring af kognitiv funktion, blodsukkerbalance og nyrefunktion samt nedsættelse af graden af ​​sværhedsgrad forbundet med visse former for arthritis og visse fordøjelsesforstyrrelser.

Brug af gurkemeje i opskrifter kan hjælpe med at bevare beta-caroten i visse fødevarer. For eksempel har en undersøgelse vist, at beta-caroten i gulerødder og græskar er bedre bevaret, når disse grøntsager er kogte ved hjælp af opskrifter, der indeholder gurkemeje.

Undersøgelser af satay-den meget populære grillet kødret, der ofte marineres i en krydderblanding indeholdende gurkemeje-har vist en enestående rolle for gurkemeje med sundhedsmæssige fordele. Grilling af kød er velkendt for dets potentiale til at producere heterocykliske aminer (HCA’er) fra proteinstoffer i kødene. Disse HCA’er er også velkendte for at udgøre potentielle sundhedsrisici. Forskere ved nu, at gurkemeje hjælper med at forhindre dannelse af HCA’er i grillet kød, herunder satay, der er marineret i en gurkemejeholdig krydderblanding. Ca. 1-2 teskefulde gurkemeje pr. 3,5 ounce kød blev brugt til at producere dette nyttige resultat i en undersøgelse.

Hele gurkemeje vil sandsynligvis give dig et andet sæt fordele end den bedst studerede bestanddel – nemlig curcumin. Det skyldes, at gurkemeje indeholder tre forskellige curcuminoider: curcumin, bisdemethoxycurcumin og demethoxycurcumin. Det indeholder også flygtige olier som tumerone, atlantone og zingiberone. Disse forskellige stoffer er alle forbundet med deres egne unikke sundhedsmæssige fordele .

Mængden af ​​gurkemeje, som du har brug for at modtage sundhedsmæssige fordele, er ikke meget. Mens forskere er vant til at kigge på lande som Indien, hvor indtag af gurkemeje ofte når op på 1-2 gram hver dag (2,2 gram gurkemejepulver, som vi profilerer på vores hjemmeside, svarer til en teskefuld), viser undersøgelser potentielle sundhedsmæssige fordele ved meget lavere beløb. I nogle situationer har der kun været forbundet med sundhedsmæssige fordele, så lidt som 50 milligram gurkemeje over en periode på flere måneder. Denne lille mængde ville svare til ca. 1/50 af en teskefuld.

Overblik over brug og effekten

Dette diagram viser grafisk den% DV, at en servering af gurkemeje giver for hvert af de næringsstoffer, som det er en god, meget god eller fremragende kilde ifølge vores Food Rating System. Yderligere oplysninger om mængden af disse næringsstoffer, der leveres af gurkemeje, findes i matematiksystemet. Et link, der tager dig til In-Depth Nutritional Profile for Gurkemeje, med information over 80 næringsstoffer, kan findes under Food Rating System Chart.

Sundhedsmæssige fordele
Det er vigtigt at vide, at langt de fleste undersøgelser på gurkemeje ikke har undersøgt krydderiet selv, men snarere en af ​​dets bestanddele kaldet curcumin. Når du hører om fordelene ved gurkemeje på en hjemmeside eller på en sundhedsnyhedsrapport på tv, er du mest sandsynligt at høre om fordelene ved curcumin. Dette aspekt af sundhedsforskningen kan være meget forvirrende!

På den ene side er curcumin en polyphenol i gurkemeje med et ganske bemærkelsesværdigt sæt potentielle sundhedsmæssige fordele. Disse potentielle fordele omfatter bedre regulering af inflammation, oxidation, celle signalering, blodsukker niveauer, blodfedt niveauer og hjerne niveauer af omega-3 fedtsyre kaldet DHA (docosahexaensyre) blandt sine mange fordele. Men samtidig er der mange andre sundhedsstøttende stoffer i gurkemeje, og mængden af ​​curcumin i gurkemejerrot kan være ret lille. Den faktiske mængde curcumin i gurkemeje varierer fra art til art, vækstbetingelser og timing for vækst og høst. Men det tegner sig kun for kun 2-5% af rodvægten og kan falde endnu lavere under visse forhold. Kort sagt er vi glade for at se gode undersøgelser af sundhedsfordelene ved curcumin, men da vi er mest interesserede i selve krydderiet (gurkemeje) og de potentielle fordele ved dette krydderi i opskrifter, indser vi også, at nogle af undersøgelserne om curcumin oversætter ikke let til disse mere praktiske køkken- og opskriftsapplikationer. I resten af ​​denne sektion for sundhedsfordele vil vi fortælle dig om praktiske sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje i madlavning baseret på vores tillid til forskning om krydderiet selv.